Agenda

25 en 26 juli 2015

Vikingdag in  Moesgård


Lees verder...

Statistiek

Vandaag Can't open file: 'cms_module_stat_logstrings.MYD'. (errno: 145)Can't open file: 'cms_module_stat_logstrings.MYD'. (errno: 145)Can't open file: 'cms_module_stat_logstrings.MYD'. (errno: 145)Can't open file: 'cms_module_stat_logstrings.MYD'. (errno: 145) 74
Deze week Can't open file: 'cms_module_stat_logstrings.MYD'. (errno: 145)Can't open file: 'cms_module_stat_logstrings.MYD'. (errno: 145)74
Deze maand Can't open file: 'cms_module_stat_logstrings.MYD'. (errno: 145)Can't open file: 'cms_module_stat_logstrings.MYD'. (errno: 145)5424
Vanaf 10-2008 Can't open file: 'cms_module_stat_logstrings.MYD'. (errno: 145)Can't open file: 'cms_module_stat_logstrings.MYD'. (errno: 145)852923

Tove Ditlevsen







- Tove Ditlevsen -

Volledige naam Tove Irma Margit Ditlevsen
Geboortedatum 14 december 1917 in Kopenhagen
Datum van overlijden 7 maart 1976 in Kopenhagen
Soort werk Romans, novelles, poëzie, essays, kinderboeken, memoires
 


 

 

Tove Ditlevsen was een invloedrijk Deens schrijfster en dichteres. Ze werd op 14 december 1917 geboren in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Gedurende haar leven publiceerde ze 29 boeken waaronder romans, korte verhalen, gedichten, essays, kinderboeken en memoires. In 1953 ontving zij de prestigieuze Tagea Brandt Rejselegat. Ze overleed in 1976 in haar geboortestad Kopenhagen aan een overdosis drugs.

 

 

 

Citaten
Vil du afværge volden, må du elske dig selv så højt, at du ikke vil finde dig i den.
Als je het geweld wilt afwenden, dan moet je zoveel van jezelf houden, dat je het niet in jezelf zult vinden.

 

 



Bibliografie
Pigesind, digte, 1939.
Slangen i Paradis, digte, 1939.
Man gjorde et barn fortræd, roman, 1941.
De evige tre, digt, 1942
Lille Verden, digte, 1942.
Barndommens gade, roman, 1943.
Den fulde Frihed, noveller, 1944.
For Barnets Skyld, roman, 1946.
Blinkende Lygter, digte, 1947.
Dommeren, noveller, 1948.
Paraplyen, noveller, 1952.
Nattens dronning, Novelle, 1952.
Vi har kun hinanden, roman, 1954.
Jalousi, digte, 1955.
Der bor en pige, digt, 1955.
Kvindesind, digte, 1955.
Annelise - 13 år, børnebog, 1958.
Flugten fra opvasken, erindringer, 1959.
Hvad nu Annelise?, børnebog, 1960.
To som elsker hinanden, roman, 1960.
Den hemmelige rude, digte, 1961
Den onde lykke, noveller, 1963.
Barndom, erindringer, 1967.
Ungdom, erindringer, 1967.
Ansigterne, roman, 1968.
De voksne, digte, 1969.
Det tidlige forår, erindringer, 1969.
Gift, erindringer, 1971.
Det runde værelse, digte, 1973.
Parenteser, essays, 1973.
Min nekrolog og andre skumle tanker, essays, 1973.
Min første kærlighed, novelle, 1973
Vilhelms værelse, roman, 1975.
Tove Ditlevsen om sig selv, erindringer, 1975.
En sibylles bekendelser, essays, 1976.
Til en lille pige, digte, 1978.

 

 

 

 








Citaat van de dag

"Oog om oog maakt de hele wereld blind.
Øje for øje ender med at gøre hele verden blind "
- Mahatma Gandhi -
(1869-1948)

Uw link hier?

Neem contact met ons op

E-mail